#yeşilçam

Acısıyla Tatlısıyla Türker İnanoğlu Yeşilçam'ı Anlatıyor, kitabını yazıyorum. Türk sinemasını, acısıyla tatlısıyla, yaşananları, içinde draması ve komedisiyle hiç kimsenin özeline girmeden hazırladığım bir kitap bu. Tatlı ama dramatik olanlar da var içinde. İntihar edip ölen arkadaşlar da var. Daha devamı var yazıyorum. Yarısı bitti.

Yeşilçam'ın meşhur Pıtpıt'ı vardı, kahveciydi. Akşama kadar çalışıp 5 lira yevmiye alırdık o zamanın parasıyla. O zaman iyi paraydı. Bu parayı bitirmek için birbirimizle yarışırdık. Akşamları da gelip Pıtpıt'ın kahvesinde yatardık ve bizi bağrına basardı. Ne kadar mutlu günlerdi o günler.

Kamera ve malzemeler çok kısıtlıydı. Uzun bir filmi zaman zaman tek kamerayla çekiyorduk. Tek kamera ile bütün planları çekiyorduk. Şimdi her şey çok iyi. Elektronik ortamlarda kayıtlar yapılıyor. Çekim bile direkt bilgisayara aktarılıyor. Bizde nerede bu şans... Film negatifle çekiliyor, negatif filme gönderiliyor. Montajı yapılıyor sonra pozitife basılıyor. 3-4 ay böyle geçiyordu. Şimdi anında film hazırlanıyor. Yeşilçam'ın imkanları kısıtlıydı.

Liste
Yükleniyor…